În podul Grupului Școlar Dan Mateescu, din Călărași, și-a amenajat directoarea acestei unități de învățământ un loc pentru fumat. Este vorba de Nicoleta Radu, aceasta predând limba și literatura română.
Salvați la oral
Se refugiază în pod de fiecare dată când simte nevoia să tragă o È›igară. Are amplasate scaune, din care unul este folosit pe post de măsuță pentru cafea. ÃŽn tot acest timp, numai la disciplina matematică, anul trecut, au fost 29 de corigenÈ›i, la Grupul Școlar Dan Mateescu. Unitatea aceasta este considerată o adevărată fabrică de diplome. La fel ca în cazul UASMV. Daniela Smâdu este cea care a semnat în calitate de profesor examinator. Din 29 de elevi, unul singur nu a reuÈ™it să promoveze examenul de corigență. ToÈ›i ceilalÈ›i 28, deÈ™i au obÈ›inut note sub 4 la examenul scris, au fost salvaÈ›i de examinarea orală. LupaÈ™cu Ciprian Andrei, la acel moment elev în clasa a IX-a, deÈ™i obÈ›ine nota 3 la examinarea scrisă, reuÈ™eÈ™te să… împuÈ™te nota 7, la examinarea orală. Cam la fel se petrec lucrurile È™i în toate celelalte cazuri.
Fără normă didactică
Frățilă Cristinel Mădălin, la data de 1.09.2016, elev în clasa a IX-a, la examenul de corigență obÈ›ine nota 4 la scris È™i nota 4 la oral, fiind declarat repetent. Este singura excepÈ›ie din lunga listă de elevi corigenÈ›i. ÃŽn schimb, în catalog apare ca promovat în clasa următoare, a X-a, asta deoarece directoarea  Nicoleta Radu a constatat că în cazul în care Frățilă Cristinel Mădălin nu promovează, nu mai poate acoperi normele didactice ale unor apropiate, iar clasa nu mai are numărul minim de elevi prevăzut în regulamentele È™colare. Faptele îmbracă aspecte de ordin penal. ÃŽn 2016, înscrierea la această unitate de învățământ s-a făcut pentru: 28 locuri – comerÈ›; 28 locuri – construcÈ›ii, instalaÈ›ii È™i lucrări publice; 28 locuri – electromecanică, 28 locuri – estetica È™i igiena corpului omenesc. Anul trecut, nici un elev de clasa a XII-a nu o obÈ›inut notă de trecere la examenul de bacalaureat. La fel s-a întâmplat È™i în anii precedenÈ›i.
Muștruluială pentru ADHD
Profesorii de-aici au un mod original de a discuta cu elevii. Doi elevi diagnosticaÈ›i cu Attention Deficit Hyperactivity Disorder, sunt scoÈ™i în faÈ›a clasei, la o È™edință de consiliu profesoral, È™i sunt muÈ™truluiÈ›i zdravăn. „Dacă tu faci ceva È™i nu È™tii de ce-ai făcut, înseamnă că ori ai o problemă aci (arată la cap – n.n.), ori ne minÈ›i.” Asta reproÈ™ează directoarea Nicoleta Radu celor doi elevi. Sindromul ADHD poate avea cauze genetice, poate fi dobândit ca urmare a unor leziuni cerebrale sau poate avea cauze provenind din mediul familial sau social. Boala se manifestă prin lipsă de atenÈ›ie, impulsivitate È™i hiperactivitate. Conform Ministerului Sănătății, în România, 682 de copii, cu vârste peste 15 ani, sunt afectaÈ›i de acest sindrom. Cifrele sunt pentru anul 2016. ÃŽn mod neoficial, se estimează că numărul copiilor cu ADHD trece de cifra de 200.000.
Puși să smulgă iarba
„De ce-ai făcut? Dacă È›i se pune din nou pata?… SunteÈ›i voi, câțiva, care vreÈ›i să distrugeÈ›i…” Ca soluÈ›ie pentru aceÈ™ti copii este găsită alternativa de a fi mutaÈ›i. Ca pedeapsă, au fost exmatriculaÈ›i timp de două zile È™i ca supliment de pedeapsă au fost puÈ™i să smulgă iarba din curtea È™colii. ÃŽn schimb, alÈ›i elevi, deÈ™i nu dau cu lunile sau cu anii pe la È™coală, obÈ›in note de trecere, dar nu apar nici absenÈ›i. Este vorba mai ales pentru elevii înscriÈ™i la cursurile serale, mulÈ›i dintre ei fiind plecaÈ›i la muncă, în străinătate.
Cică nu fumează în pod
Contactată, directoarea Nicoleta Radu ne declară: „Podul liceului nu e loc pentru fumat”. ÃŽn schimb, ea e cea care se refugiază, extrem de des, pentru a se încărca cu nicotină.
Buna ziua!
Sunt director la o Scoala Gimnaziala din Ilfov. . Personal nu văd nici o greseala in modul de a nota elevii . La fel se intampla si la scoala mea,,,, se obtin note de 3 la proba scrisa si apoi chiar note de 7 la proba orala pentru a obtine ,,saracul copil,, nota minima de trecere. Profesorii nu sunt roboti, au si ei totusi suflet pentru copii. Nu cred ca e corect sa ne facem o reclama ,,proasta,, pentru scoala din comunitatea in care traim. Probabil ziaristii sau bucurat de cativa banuti si putina popularitate dar nu e profesional sa ducem in noroi scoala romaneasca. Legat de publicarea imaginilor eu cred ar trebui sa se ia masuri drastice cu acel cadru didactic care a filmat si fotografiat documente oficiale din scoala . Eu nu cred ca acel dascal mai trebuie sa predea in acea scoala sau nu cred ca are vreo legatura cu scoala.
O zi buna!
Foarte tare.